Supa de curcan cu rosii si galusti de branza

de Oana in Supe, 16 Oct 2010 | 13002 vizualizari

 

Supa fierbinte, cu aroma de patrunjel verde si galusti moi de branza, mmmmm, tare buna!!

 

INGREDIENTE

  • 6-8 bucati de curcan pt. ciorba
  • un morcov mare
  • 2 ardei grasi, unul verde si unul rosu
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • un cartof
  • o cana suc de rosii
  • sare
  • patrunjel verde
  • Galusti de branza:
  • 2 oua
  • 80 g branza de vaci cremoasa
  • sare
  • marar uscat
  • 8 linguri rase cu gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu rosii si galusti de branza:

Bucatile de carne (coaste, aripi) se portioneaza, se spala si se dau in clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea si se pune la fiert in apa rece. Se lasa sa fiarba acoperit jumatate de ora.

Intre timp se curata legumele si se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa plac. Se adauga in supa, se sareaza dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt moi se prepara galustile.

Pentru galusti, se bat albusurile spuma cu sare, galbenusurile se freaca cu branza de vaci si mararul uscat. Se amesteca cele doua compozitii se se pune grisul n ploaie, amestecand incet cu mixerul.

Se da focul mic la supa si se pun galustile cu o lingurita inmuiata de fiecare data in supa fierbinte. Cand incepe supa sa clocoteasca din nou se adauga doua cani cu apa rece-rece peste galusti. Cand incepe sa fiarba iar se adauga sucul de rosii si se mai lasa 5 minute. Se presara patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu rosii si galusti de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bucataras Medi 1

16.10.2010, 12:24

fac si eu ,mi-ai dat o idee, asa ca nu iti mai cer...............

Oana 1

16.10.2010, 14:23

Cris2711 1

12.03.2011, 11:12

bunatate de supa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de naut si linte